Projectes

La Bomba Carraixet

Tres generacions damunt un escenari. Carraixet, el grup més longeu i encara actiu del País Valencià, ha resistit les modes, el masclisme, una dictadura, la violenta batalla de València i fins i tot una bomba.

Presentació del documental d’investigació LA BOMBA CARRAIXET al Teatre Micalet el 2 de Desembre 2020. 19h.

Subvencionat per l’Àrea de Memòria Històrica de la Diputació de València.

El dimecres 2 de Desembre 2020 tindrà lloc al Teatre Micalet a les 19h la presentació del documental d’investigació LA BOMBA CARRAIXET amb presència del Diputat Sr. Ramiro Rivera, de la Directora Helena Sànchez, del Grup Carraixet i de l’equip creatiu i tècnic del documental.

Productor Executiu: Valentí Figueres
DIrectora: Helena Sànchez
Guionistes: Toni Mercader, Valentí Figueres, Helena Sànchez

laureles MENUT_LABOMBA

El Maestrat Filmat

EL MAESTRAT FILMAT és un documental interactiu que apropa al present les diferents mirades que s’han encarregat d’immortalitzar aquest territori al llarg del segle passat.

Una proposta contemporània que pretén apropar a l’espectador la vida en aquest territori rural.

Aquesta experiència interactiva neix del procés de recuperació de la memòria cinematogràfica a la comarca castellonenca de l’Alt Maestrat.

Durant aquest procés s’han localitzat i recuperat un total de 20 arxius diferents que corresponen a filmacions en pobles com Albocàsser, Benassal, Catí, Culla o Ares del Maestrat.

Producció Executiva: Valentí Figueres

Direcció: Fermín Sales
Disseny d’Interactiu: Andreu Signes

La Memòria Rescatada

És una sèrie documental que repassa la nostra història des d’un punt de vista privilegiat: les imatges en moviment i més concretament les imatges captades pels propis ciutadans; els vianants de la història. La sèrie fa la recerca de la memòria oblidada dels ciutadans, el cinema domèstic filmat en 16mm, 8 i S8mm.

És privilegi del nostre temps poder analitzar el passat immediat a través de la finestra indiscreta que aporten les pel·lícules. No podem passar per alt la immediatesa i riquesa que ens proporciona el document visual i desaprofitar l’oportunitat d’analitzar la història en moviment.

 

Una producció de: Los Sueños de la Hormiga Roja per À Punt Mèdia
Producció Executiva: Valentí Figueres

Direcció: Helena Sánchez