En procés

Territori de Transhumància

“Territori de Transhumància – La Memòria Rescatada” retrata una transhumància des de les terres altes de Mosquerola fins al Prat de Cabanes.

Seguint el viatge del ramat de Fernando Robres, posarem en valor un ofici que està desapareixent i descobrirem un territori de forts contrastos. Hi ha un llegat transhumant que uneix les persones i els animals amb el territori i que intenta resistir. En aquest viatge també buscarem les imatges que han retratat aquestes terres i recuperarem la memòria dels pastors que han custodiat aquest territori.

Producció Executiva: Valentí Figueres
Direcció: Fermín Sales
Disseny Interactiu: Andreu Signes

17 Dies de Novembre

“17 DIES DE NOVEMBRE. EL CAMBRER I EL MARQUÉS” ens narra l’instant on dos trajectòries vitals es creuen i desemboquen en un tràgic desenllaç: la vida de Juan Garcia Oliver, cambrer, membre d’ Els Solidaris, Ministre de Justícia i anarquista de la CNT i la vida de José Antonio Primo de Rivera, Marqués, Gran d’Espanya i fundador de Falange Espanyola de les JONS.

És el descobriment de la història desconeguda: des del 4 al 20 de Novembre del 1936. 17 dies que canviarien el destí de l’Espanya Republicana i construirien el mite del Màrtir, amb una línia d’investigació cronològica sobre com foren, dia a dia.

Director: Valentí Figueres