Produccions

TOCANT EL CEL

TOCANT EL CEL és un documental d’investigació que ens presenta la creació de torres humanes des d’una mirada antropològica i filosòfica. S’endinsa en els seus origens i al seu devenir històric fins els nostres dies en la societat valenciana. 

“Perdut en la nit dels temps, el costum d’elevar torres humanes sembla que ha reviscolat i s’escampa. Torres grans i menudes, fetes de carn, d’homes i dones, de joves i vells, amb ball i sense ball previ, amb quadres pl stics i pantom mics, amb rerefons religi s o burlesc…, s’estenen en els darrers temps com a gegants que prenen els carrers i places desafiant la gravetat amb l’atreviment”.

https://youtu.be/WopHX5hL6Ng 

Direcció: Valentí  Figueres 

Guió: Oreto Trescolí i Valentí Figueres

L'Aposta

Sèrie documental

Pots viatjar avui en dia pel nostre pais sense un duro? L’aventura de Lorena estarà plagada de dificultats, sorpreses i anècdotes i tot quedarà registrat al vídeo-diari que fa amb el seu mòbil i que comparteix amb els seus amics en la xarxa social.

https://www.youtube.com/watch?v=dCQiIBnV3ck&t=3s

Protagonitzat: Lorena Muñoz                                          

Direcció: Helena Sànchez                                                   

Producció Executiva: Valentí Figueres

CINEMA A L'ESCOLA

Retrats d'oficis. Ciris Felipo

CINEMA A L’ESCOLA és un projecte educatiu per a centres de primària on es posa en relació el descobriment del documental amb la recerca de la cultura pròpia. 

RETRATS D’OFICIS. CIRIS FELIPO és un microdocumental de 10 minuts sobre l’ofici de cirer. Aquest documental és el resultat del treball dels alumnes de 6é del CEP Rei en Jaume de Tavernes Blanques al curs 2018-19, que va obtindre el reconeiximent als premis Tirant Avant escolars a l’edició 2019.

Ciris Felipo és una de les empreses més antigues de Tavernes Blanques que encara usa les técniques artesanals per a la producció de ciris i que ens va obrir les portes per mostrar i explicar-nos aquest ofici.

https://youtu.be/Ra78k6yEQGY

Direcció: Helena Sànchez
Tutora: Carolina Belda

Ha rebut 23 premis internacionals i ha estat seleccionat a 70 festivals de tot el món.

L'EFECTE K

El muntador de Stalin

L’efecte K ens presenta l’extranya i asombrosa història de Maxime Stransky, actor-espía i aventurer. És una història de ficció narrada amb les seues pròpies filmacions amateurs. 

És un viatje als origens del llenguatge del cinema actual enmig d’un moment històric convuls.

https://www.filmin.es/pelicula/el-efecto-k-el-montador-de-stalin?origin=searcher&origin-type=unique

 

Una coproducció de: TVE, RTVV i Los Sueños de la Hormiga Roja 
 

Direcció: Valentí Figueres

Guió: Valentí Figueres i Helena Sànchez